ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ продовжує розслідування справи журналіста Радіо Свобода

07.03.2019, 10:25
Сергій Нужненко, фото – Сергій Нужненко / Громадське

Слідчі СБУ продовжують досудове розслідування провадження за фактом “можливого умисного перешкоджання” веденню професійної діяльності фотокореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на отриману 6 березня відповідь прес-служби СБУ на свій запит.

Розслідування ведеться “за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 171 КК України ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів")”, вказують у спецслужбі.

“Відповідно до ст. 222 КПК України, відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з письмового дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим. Наразі такого дозволу не отримано”, – інформують в СБУ.

Як повідомляв ІМІ, 3 березня 2018 року у Києві під Верховною Радою співробітник поліції застосував газовий балончик проти кореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка. За словами журналіста, він у цей момент вів фото- та відеозйомку ранкових подій під будівлею парламенту. При ньому було посвідчення журналіста, яке він тримав перед собою. Камера була спрямована в бік наметів активістів.

Ще два журналісти – Громадського Богдан Кутєпов та Insider Влад Красинський, – які висвітлювали події біля наметового містечка під Верховною Радою вранці 3 березня в Києві, заявили, що постраждали від дій поліції.

3 березня 2018 року прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 3 ст. 171 КК України (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”). Згодом прокуратура передала справу на розслідування до Служби безпеки України.

Лікарі діагностували хімічний опік журналісту Радіо Свобода Сергію Нужненку.

Liked the article?
Help us be even more cool!