ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лікарі діагностували журналісту Радіо Свобода хімічний опік

03.03.2018, 21:42
Сергій Нужненко, фото -Сергій Нужненко / Громадське

Лікарі діагностували хімічний опік журналісту Радіо Свобода Сергію Нужненку, якому 3 березня під час сутичок під Верховною Радою правоохоронець розпилив в обличчя газовий балончик. Про це Нужненко повідомив Громадському.

“Хімічний опік, зараз приїхали із лікарні в поліцію”, - сказав він.

Глава поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що Нужненко вже звернувся із заявою до поліції.

“Заява зареєстрована, буде призначена службова перевірка, матеріали направлять до прокуратури міста. Ще ми перевіряємо соцмережі щодо дій поліції стосовно ще двох журналістів”, - зазначив Крищенко.

Попри наявність жилета із написом “Преса” журналіста Громадського Богдана Кутєпова штовхнув представник поліції. Журналіст Insider Владислав Красинський стверджує, що проти нього поліцейські також застосували силу.

Крищенко наголосив, що відбудеться ретельна перевірка інформації про перешкоджання роботі журналістів.

Як повідомляв ІМІ, 3 березня у Києві під Верховною Радою співробітник поліції застосував газовий балончик проти кореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка. За словами журналіста, він у цей момент вів фото- та відеозйомку ранкових подій під будівлею парламенту. При ньому було посвідчення журналіста, яке він тримав перед собою. Камера була направлена в сторону наметів активістів.

Ще два журналісти – Громадського Богдан Кутєпов та Insider Влад Красинський, – які висвітлювали події біля наметового містечка під Верховною Радою вранці 3 березня у Києві,  заявили, що постраждали від дій поліції.

Liked the article?
Help us be even more cool!