ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ пояснила, для чого запроваджується надзвичайний стан

23.02.2022, 15:11
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України заявляє, що запровадження надзвичайного стану в Україні надає додаткові інструменти для нейтралізації дестабілізаційних факторів, покращення захисту об’єктів критичної інфраструктури та громадського порядку, недопущення диверсій, протидії іншим виявам гібридної війни.

Про це йдеться в заяві СБУ.

СБУ зазначає, що рішення влади тимчасово запровадити надзвичайний стан на всій території України є необхідним та виваженим.

“Заради безпеки держави та нашої перемоги в гібридній війні ми маємо перш за все працювати на випередження, заздалегідь реагувати на виклики та продумувати кожен свій крок наперед, зважаючи на потенційний розвиток різноманітних сценаріїв. […] Ескалація на сході супроводжується спробами розхитати суспільство через панічні настрої, кібератаки, інформаційно-психологічні операції, активізацію російських агентів впливу та диверсійних груп тощо. Усі ці дестабілізаційні фактори заходяться під особливою увагою СБУ. І введення надзвичайного стану надає додаткові інструменти для їх нейтралізації, покращення захисту об’єктів критичної інфраструктури та громадського порядку, недопущення диверсій, протидії іншим проявам гібридної війни”, – заявляє СБУ.

Водночас спецслужба звертає увагу, що запровадження надзвичайного стану не ускладнить життя громадян, а всі передбачені законом механізми одразу будуть застосовані. Адже кожен регіон України має свою безпекову специфіку. 

Також СБУ вважає, що немає підстав для нагнітання ситуації та поширення фейків: ідеться про введення саме надзвичайного, а не воєнного стану. 

“Як тільки в цьому не буде необхідності, його буде відмінено. Наразі немає підстав для тривоги. Іде максимально злагоджена робота для найбільш ефективного захисту нашої країни та вашої безпеки”, – заявила СБУ.

Як повідомляв ІМІ, 23 лютого Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про запровадження режиму надзвичайного стану на території України, крім Донецької і Луганської областей.

Liked the article?
Help us be even more cool!