ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила, що торік нейтралізувала 600 кібератак і викрила 20 хакерських угруповань

20.01.2021, 14:14
Фото – unsplash.com
Фото – unsplash.com

Служба безпеки України повідомляє, що нейтралізувала 600 кібератак і кіберінцидентів на інформаційні ресурси органів влади та об’єкти критичної інфраструктури протягом 2020 року. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Згідно з повідомленням, значна частина цих атак були інструментами гібридної агресії. Їхня мета – знизити рівень інформаційної безпеки України чи поширити деструктивний контент.

За цей період нейтралізовано 20 угруповань, причетних до багатьох кібератак, а також заблоковано понад 2,6 тис. спільнот з мільйонною аудиторією та 21 бот-мережу потужністю близько 60 тисяч акаунтів.

Повідомляється, що до кримінальної відповідальності за поширення антиукраїнської пропаганди було притягнуто 40 осіб і ще 32 фігурантів вже засуджено. В’їзд на територію України заборонено 158 іноземцям, які причетні до пропаганди сепаратизму в інтернеті.

Також СБУ викрила шість злочинних груп, які незаконно втручались у бази даних Мін'юсту і вносили в державні реєстри недостовірну інформацію.

Загалом протягом 2020 року за матеріалами кіберпідрозділів СБУ розпочато 496 кримінальних проваджень. Із них – 129 справ саме за несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерних мереж та автоматизованих систем.

Також за ініціативи СБУ було продовжено санкції стосовно низки російських сайтів і програмних продуктів. Окремо спецслужба надіслала звернення до компаній Google та Apple щодо блокування заборонених російських додатків на їхніх електронних майданчиках.

Liked the article?
Help us be even more cool!