ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про затримання шістьох проросійських інтернет-агітаторів

Служба безпеки України затримала в трьох регіонах шістьох проросійських інтернет-агітаторів, які поширювали заклики на підтримку війни РФ проти України та виправдовували воєнні злочини росіян. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Інтернет-агітаторів затримали в Києві, на Закарпатті та Житомирщині.

За даними слідства, у Києві затримано псевдоексперта, який активно підтримував збройну агресію РФ на власній фейсбук-сторінці. Розслідування встановило, що фігурант має російський паспорт і є автором декількох прокремлівських видань, які були підпільно надруковані за гроші з Москви до повномасштабного вторгнення РФ.

Затриманий. Фото – СБУ

“У цих псевдонаукових працях автор фальсифікує історичні факти становлення та розвитку Української державності на користь РФ. Також фігурант використовував у книгах “тези” кремлівської пропаганди, в яких виправдовує захоплення частини території України”, – зазначає СБУ.

На Закарпатті, за даними спецслужби, викрито переселенку з тимчасово окупованого міста Голубівка на Луганщині, яка вихваляла російського диктатора Володимира Путіна та героїзувала “кадирівців”. 

Ще один фігурант – мешканець Берегівського району, який на своїй фейсбук-сторінці розповсюджував заклики до однієї з національних громад регіону підтримати збройну агресію РФ, зазначає СБУ.

 

Затримані. Фото – СБУ

На Житомирщині СБУ викрила трьох агітаторів. Один з них влаштовував штучні конфлікти з представниками ТЦК. “Під час провокацій фігурант намагався дискредитувати українських військових та закликав оточуючих ухилятися від мобілізації”, – йдеться в повідомленні.

Ще один – водій місцевого таксі, який під час поїздок нав’язував пасажирам кремлівські фейки щодо війни проти України. Інша фігурантка в однокласниках закликала молитися за Путіна, зазначає спецслужба.

Затриманим повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників);
  • ч.ч.1, 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Їм загрожує до 10 років в'язниці.

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ повідомила про підозру подружжю з Вінниччини, яке просувало російські наративи в забороненій в Україні соцмережі “Однокласники”.

Liked the article?
Help us be even more cool!