ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Вінниччині повідомили підозру подружжю, що в соцмережі оспівувало ворожу армію

На Вінниччині повідомили про підозру подружжю, яке просувало російські наративи в забороненій в Україні соцмережі “Однокласники”. Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

За даними слідства, подружжя агітаторів мешкало в Хмільницькогому районі Вінниччини. Прокремлівську пропаганду вони поширювали у своїх акаунтах в однокласниках. Це були пости на підтримку війни, у яких заперечується збройна агресія РФ проти України. Також фігуранти схвалювали окупацію Криму, “зізнавалися в любові” до РФ, возвеличували російських військовослужбовців і “вклонялися солдатам” країни-агресорки, зазначає СБУ.

СБУ виклала контент, який поширювало подружжя. Фото – СБУ

Подружжю повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підозрюваним загрожує до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ повідомила підозру мешканці Очакова (Миколаївщина), що входила до мережі інформаторів проросійського блогера Сергія Лебедєва (псевдонім Лохматий), який працює на ФСБ РФ.

СБУ виклала контент, який поширювало подружжя. Фото – СБУ
Liked the article?
Help us be even more cool!