ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про заочну підозру клірику УПЦ МП з Луганщини, який продає золоті вироби до Росії

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 ККУ) настоятелю одного з храмів УПЦ МП в окупованому Луганську Сергію Гутенку, повідомив пресцентр Служби безпеки України.

Як зазначили в українській спецслужбі, окрім церковного сану, Гутенко має підконтрольну в регіоні ювелірну компанію, яка постачає свою продукцію до Росії.

Серед постійних клієнтів клірика – представники РПЦ, які купують дорогоцінні вироби із золота й срібла для власних колекцій та оформлення приміщень єпархій.

Також він виготовляє ювелірні відзнаки для окупаційних угруповань РФ та ФСБ.

Компанія Гутенка регулярно фінансує бюджет окупантів, сплачуючи “податки” до окупаційної адміністрації Луганська, яку очолює Леонід Пасічник.

Згідно з матеріалами провадження, після окупації частини території Луганської області Гутенко одним з перших “перереєстрував” компанію відповідно до “законодавства” РФ.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ Гутенко розширив продаж ювелірної продукції в Росії та на всій території тимчасово захопленої частини України.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України затримала священника УПЦ МП, який був агентом воєнної розвідки Росії і готував удар по ешелонах Збройних сил України на Харківщині.

Liked the article?
Help us be even more cool!