ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про викриття масштабної "ботоферми російських спецслужб"

25.11.2021, 12:49
Фото: СБУ
Фото: СБУ

Служба безпеки України повідомляє, що викрила в Херсонській області ботоферму, яка діяла в інтересах російських спецслужб. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Зазначається, що зловмисники проводили спеціальні інформаційні операції для розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні.

Для цього створили понад 20 тисяч фейкових акаунтів у соцмережах, форумах та популярних месенджерах.

Через анонімні профілі поширювали дезінформацію про внутрішню ситуацію в Україні, розсилали неправдиві повідомлення щодо “мінування” інфраструктурних об’єктів на території області.

“За даними слідства, до організації ботоферми причетні декілька місцевих жителів. Технологічне обладнання встановили за адресами свого проживання. Для маскування акаунтів зловмисники використовували спеціальні телекомунікаційні пристрої. Оплату від своїх “кураторів” вони отримували через заборонені російські платіжні системи”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків правоохоронці виявили понад 3 тисячі сім-карток та комп’ютерну техніку з доказами.

Провадження відкрили за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, у вересні Служба безпеки України припинила на Харківщині діяльність ботоферми, через яку створювали акаунти для поширення замовних матеріалів з Російської Федерації. 

Liked the article?
Help us be even more cool!