ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині викрили ботоферму, яка поширювала замовні матеріали з Росії

16.09.2021, 13:00
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Служба безпеки України припинила на Харківщині діяльність ботоферми, через яку створювали акаунти для поширення замовних матеріалів з Російської Федерації. 

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Як зазначає СБУ, за період роботи зареєстровано майже 50 тис. фейкових акаунтів, які створювали "альтернативну реальність" у соцмережах, зокрема в українському сегменті.

Організатором ботоферми виявився мешканець Харківщини. 

"Він має чималий досвід у сфері телекомунікацій, тому успішно налагодив механізм реєстрації "липових" профілів у соцмережах. Чоловік створював акаунти й передавав їх замовникам. На одну SIM-карту він реєстрував до п'яти фейкових облікових записів у різних соціальних мережах. Оплату за виконані замовлення зловмисник отримував у рублях через електронні платіжні системи", – повідомляє СБУ.

За інформацією СБУ, ботоферма поширювала публікації та коментарі, спрямовані на зрив національної програми вакцинації; виправдання збройної агресії РФ на Сході України; дискредитацію української влади.

Під час обшуків за місцем фактичного мешкання зловмисника виявлено комп'ютерне обладнання з доказами протиправної діяльності; GSM-шлюзи та SIM-банки; 5 тис. SIM-карток українських операторів зв’язку.

Тривають слідчі дії для перевірки можливої причетності особи до співпраці з російськими спецслужбами.

Liked the article?
Help us be even more cool!