ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру російському пропагандисту Дмитру Зимьонкіну

14.03.2023, 10:01
Фото – Известия
Фото – Известия

Служба безпеки України задокументувала діяльність кореспондента російського видання "Известия" Дмитра Зимьонкіна: він систематично надає "медійну підтримку" агресії РФ проти України.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ України в Луганській та Донецькій областях.

В СБУ зазначили, що онлайн-видання та телеканал "Известия" є структурним підрозділом так зв. "мультимедийного информационного центра "Известия", який є основним постачальником новин для російських пропагандистських ЗМІ. Його засновником є так зв. "Национальна Медиа Группа", підконтрольна особам, наближеним особисто до російського президента Володимира Путіна.

"Тож фактично видання є рупором політики кремлівського диктатора", – наголосили в СБУ.

Там зазначили, що "воєнкор" Зимьонкін супроводжує окупантів на Сході України майже від самого початку повномасштабного російського вторгнення. Його завдання – поширення антиукраїнських фейків та виправдовування злочинів окупантів.

"У численних сюжетах, відзнятих російським псевдожурналістом на окупованій території Луганської області, йдеться про мужніх "асвабадителей", які завжди перемагають, та злобних українських "нацбатівців", які "тероризують" мирне населення та перетворили Луганщину на руїни. Він розповсюджує відверті фейки та кремлівські пропагандистські наративи, виправдовує напад Росії на Україну, схвалює захоплення територій нашої країни, знищення  на окупованій Луганщині українських бібліотек, української системи освіти та ідентичності населення", – розповіли в СБУ.

Скоєні окупантами злочини – вбивства мирних жителів, мародерство, руйнацію цивільної інфраструктури, зокрема елеваторного комплексу в Рубіжному, мостів, виробничих потужностей, житлових будинків, пропагандист приписує ЗСУ.

Наразі Зимьонкін забезпечує "інформаційну підтримку" окупантів, які намагаються стримати наступ ЗСУ в районі Кремінної.

СБУ повідомила йому про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу  України  (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників, вчинені повторно, з використанням засобів масової інформації).

 

Liked the article?
Help us be even more cool!