ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру в.о. "міністра інформації ДНР" Наталі Першиній

Фото – колаж СБУ
Фото – колаж СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також у добровільному обійманні посади в незаконних органах влади, виконувачці обов'язків "міністра інформації ДНР" Наталі Першиній.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

В СБУ зауважили, що Першина також причетна до поширення фейків щодо війни.

За даними слідства, Першина обіймає посаду з липня 2023 року. До цього вона керувала інформаційно-аналітичним відділом псевдоустанови та відповідала за аналіз "медійного поля". Також вона публічно закликала до підтримки офіційної позиції окупантів та інтеграцію в Росію. 

Наразі Першина забезпечує організаційне сприяння поширенню ворожої пропаганди та організацію інформаційних операцій на шкоду інтересам України через підконтрольні ЗМІ, контролює дотримання прокремлівських темників, формує антиукраїнську інформаційну повістку на окупованій Донеччині. Під її керівництвом здійснюється низка пропагандистських проєктів та організація заходів, у межах яких возвеличуються бойовики незаконних збройних формувань та насаджуються ідеї "звільнення Донбасу від українського фашизму". Зловмисниця також контролює переформатування телевізійних програм і реформування діяльності сайтів під потреби окупаційної влади.    

Як повідомляв ІМІ, Маріупольська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України, що є пропагандисткою окупаційного каналу “Мариуполь 24”: їй інкримінують колабораційну діяльність.

30 жовтня 2023 року СБУ оголосила підозру в колабораціонізмі пропагандистці окупаційного каналу “Мариуполь 24” Ксенії Місюревич. За даними спецслужби, з моменту окупації міста вона влаштувалася кореспонденткою на канал і готувала сюжети, у яких намагалася дискредитувати українських захисників та подавала викривлену інформацію щодо подій, які відбувалися під час боїв за Маріуполь. Також вона була ведучою пропагандистського фільму про “Азовсталь”, у якому стверджувала, що наші захисники нібито “насильно утримували” мирних громадян у підвалах підприємства, зазначила українська спецслужба.

Liked the article?
Help us be even more cool!