ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру трьом колаборантам з Донеччини, серед них "освітянка" з Маріуполя

Співробітники СБУ повідомили про підозру трьом колаборантам з Донеччини, серед них є "освітянка" з Маріуполя.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, жінка добровільно пройшла співбесіду з окупантами та стала директоркою "Муниципального бюджетного общеобразовательного учреждение "Средняя школа №38".

Вона погоджувала всі навчальні питання з представниками окупаційної адміністрації РФ. Брала активну участь у врученні випускникам атестатів "республиканского образца", допомагаючи впроваджувати стандарти освіти РФ.

"Жінка також узяла участь у створенні пропагандистського відеоролика для "першого республіканського телеканалу ДНР". У ньому вона повністю підтримала участь міста Санкт-Петербург РФ у відновленні будівлі школи та наданні методичної бази для навчання, називаючи російських кураторів "наши шефы", – зазначили в пресслужбі.

Її підозрюють у колабораційній діяльності у формі пропаганди в навчальних закладах.

Також СБУ задокументувала злочини ще двох колаборантів з Донеччини. Один з них на початку травня 2022 року погодився стати "главой администрации Орджоникидзенского района г. Мариуполя ДНР".

"До його функціональних обов’язків входило безліч чиновницьких функцій, але особливо цинічним виглядає "забезпечення дотримання законності, охорони, права і свобод громадян". За ці дії українське законодавство "спитає" з нього окремо, адже фактів ігнорування всіх перелічених у "посадових інструкціях" вимог у слідства вистачає", – наголосили в СБУ.

Другий підозрюваний очолив "Бердянскую сельскую администрацию" окупованих територій Донеччини. Колаборант, крім виконання інших злочинних наказів окупантів, активно сприяв вивезенню вкраденої агресорами української агропродукції.

В СБУ додали, що, як і всіх колаборантів, куратори зобов’язали керівника "адміністрації" активно співпрацювати з кишеньковими ЗМІ. Він розповідав про високі досягнення окупантів на різних рівнях і повну законність їхніх дій.

Як повідомляв ІМІ, Київський районний суд Харкова продовжив на 36 діб тримання під вартою для колаборантки, яка поширювала газети "Харьков Z" та "Комсомольская правда".

Liked the article?
Help us be even more cool!