ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру священнику, який заперечував злочини росіян у Бучі

22.12.2022, 12:48
Фото – СБУ
Фото – СБУ

СБУ повідомила про підозру настоятелю парафії Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви: він заперечував злочини росіян у Бучі.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, чоловік публічно виправдовував збройну агресію рф та заперечував воєнні злочини російських загарбників проти українців.

"У своїх "промовах" перед вірянами священник називав "постановкою" факти численних убивств і катувань людей рашистами в Бучі. Крім цього, настоятель закликав не довіряти офіційній інформації українських державних установ та мас-медіа про вчинені агресором воєнні злочини. А, навпаки, агітував слухати лише його через те, що він нібито був на Київщині під час тимчасової окупації частини регіону", – зазначили в СБУ.

Фігуранту справи повідомлено про підозру ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Як повідомляв ІМІ, СБУ затримала в Херсоні колаборантку з Партії регіонів, яка погрожувала розстрілом за відмову "голосувати" на псевдореферендумі.

Liked the article?
Help us be even more cool!