ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру священнику УПЦ МП, який підтримував війну проти України

18.05.2023, 14:45
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру на Харківщині священнослужителю УПЦ (МП), який публічно виправдовував збройну агресію РФ та воєнні злочини окупантів.

За даними слідства, священнослужитель під час окупації Ізюмського району добровільно підтримав російських загарбників і закликав зробити це інших місцевих жителів.

“Він публічно заявив, що місцева релігійна громада підпорядковується виключно російській РПЦ. У зв’язку з цим клірик за власної ініціативи написав листа помічнику московського патріарха Кирила з проханням надіслати “гумдопомогу” на окуповану частину регіону. У подальшому фігурант використовував російські товари для забезпечення “лояльності” місцевого населення до загарбників”, – повідомляє СБУ.

Крім того, він неодноразово виступав перед камерами кремлівських пропагандистів, які приїздили до захопленого на той час Ізюма. У своїх коментарях, зазначає СБУ, він дискредитував українських захисників, заперечував факти російської агресії та героїзував окупантів.

Клірику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування збройної агресії рф проти України з використанням засобів масової інформації).

Розв'язується питання щодо обрання запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми.

Liked the article?
Help us be even more cool!