ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру російському актору-пропагандисту Машкову

08.05.2023, 13:39
Фото – РБК
Фото – РБК

Служба безпеки України повідомила про підозру російському актору Володимиру Машкову, який публічно виправдовує збройну агресію РФ проти України. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Машкова підозрюють за трьома статтями: зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України; виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників; порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

СБУ наголосила, що Машков входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва Російської Федерації.

"Після початку повномасштабного вторгнення він неодноразово виступав на підтримку окупантів під час масових заходів за участю Путіна. Також на власному телеграм-каналі та персональній сторінці в інстаграмі із загальною аудиторією понад 200 тисяч підписників Машков регулярно героїзує воєнні злочини рашистів. У своїх численних інтерв’ю та виступах в ефірах центральних російських каналів він закликав до "приєднання" Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей України до складу РФ", – наголосили в СБУ.

Крім того, Машков незаконно приїздив до тимчасово окупованого Криму та східних областей України для участі в пропагандистських заходах на підтримку агресивної війни проти України.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти його підривної діяльності на користь Кремля, зауважили в СБУ.

Наразі актор перебуває в Росії.

Як повідомляв ІМІ, співробітники СБУ зібрали доказову базу на підсанкційного пропагандиста Ігоря Дуся: він публічно заперечує існування України.

Liked the article?
Help us be even more cool!