ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру ректору інституту МЗС РФ, який фальсифікує історію України

Служба безпеки України повідомила про підозру ректору інституту міжнародних відносин міністерства закордонних справ РФ Анатолію Торкунову, який фальсифікує історію України та поширює російську ідеологію на тимчасово окупованій частині України.

Про це повідомляється в телеграм-каналі СБУ.

За даними слідства, Торкунов разом з помічником Путіна Володимиром Мединським є співавтором російського “підручника з історії для учнів 11 класів”. Це видання – обов’язковий елемент навчальної програми в школах РФ і на тимчасово окупованій території України.

Ректор інституту міжнародних відносин міністерства закордонних справ РФ Анатолій Торкунов. Фото – all-andorra.com

“У книзі повністю сфальсифіковані історичні події щодо становлення Української Державності. Крім того, на сторінках цього видання автори виправдовують війну росії проти України та воєнні злочини рашистів”, – зазначає СБУ.

Також, зазначає спецслужба, Мединський і Торкунов є частими гостями в ефірах росЗМІ, де виступають на підтримку повномасштабного вторгнення РФ.

Обом СБУ заочно повідомила про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ повідомила про підозру російському пропагандисту Сергію Гаврильчуку – керівнику “регіонального штабу “Юнармії” в тимчасово окупованому Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!