ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру псевдоосвітянці з Криму у впровадженні стандартів РФ у школах

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності псевдоосвітянці з Криму, повідомила пресслужба Прокуратури АР Крим та м. Севастополя.

За даними слідства, 2015 року вона обійняла посаду “завідувачки центру філологічної освіти” в окупаційному “Кримському республіканському інституті післядипломної педагогічної освіти”. 

Нині вона впроваджує стандарти освіти Російської Федерації в школах півострова.

У 2022–2023 роках підозрювана активно проводила семінари для педагогів, де роз'яснювала “обов’язкові умови” впровадження російських стандартів у навчальні програми. Крім того, у лютому-березні 2024 року вона брала участь у серії семінарів, присвячених оцінці учасників єдиного державного іспиту.

“Підозрювана також розробила методичні рекомендації щодо викладання іноземних мов у школах Криму, відповідно до російського законодавства. Її діяльність спрямована на виключення українських освітніх стандартів з процесу навчання в Криму”, – зазначили в прокуратурі.

Підозрюваній загрожує до трьох років ув'язнення з позбавленням права вести певну діяльність на строк до 15 років. 

Як повідомляв ІМІ, правоохоронці повідомили про підозру директору Інституту медіакомунікацій, медіатехнологій та дизайну окупаційного Кримського федерального університету ім. В. І. Вернадського у виправдовуванні збройної агресії проти України та розпалюванні національної ворожнечі.

Liked the article?
Help us be even more cool!