ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру пропагандистці з окупованого Донецька

18.04.2023, 12:42
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру в колабораційній діяльності пропагандистці з підконтрольного угрупованню "ДНР" сайту "МОСТ".

Про це повідомила пресслужба відомства.

"Кореспондентка ворожого сайту-сміттярки "МОСТ" систематично здійснює пропагандистську діяльність на користь країни-окупанта та медійну підтримку збройної агресії проти України", – зазначили в СБУ.

За даними правоохоронців, підозрювана супроводжує незаконні збройні формування з березня минулого року. 

"Воєнкор" поширює відверті антиукраїнські фейки та виправдовування злочинів загарбників. Зокрема, ворожа пропагандистка у своїх матеріалах відверто брехала щодо бойових дій за "Азовсталь" в Маріуполі, "перемог" російсько-окупаційних військ та дискредитувала ЗСУ. Також пособниця ворога активно підтримує дії держави-агресора щодо окупації Донецької області, возвеличує кремлівського диктатора. Також вона особисто надає інтерв’ю для друкованих видань РФ,  у яких викладає неправдиву інформацію щодо обстрілів окупованих територій Донеччини", – додали в СБУ.

Крім того, пропагандистка створила телеграм-канал, де висвітлювала проведення псевдореферендуму у 2022 році, виправдовує російську агресію, поширює інформацію про приєднання Донецька до РФ.

За даними ІМІ, йдеться про донеччанку Вікторію Ципленкову.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України оголосила підозру в колабораційній діяльності колишній вінницькій журналістці Юлії Тарапаті, яка зараз є заступницею головного редактора видання "Вечерняя Москва". 

Liked the article?
Help us be even more cool!