ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру пастору, який завербував своїх синів, щоб шпигувати за ЗСУ

Служба безпеки України повідомила про підозру в державній зраді пастору – агенту російської ФСБ, який завербував своїх синів, щоб шпигувати за підрозділами Збройних сил України.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними спецслужби, пастор однієї з протестантських церков улітку 2023 року виїхав з України до ЄС як багатодітний батько, а звідти прибув до Росії, де почав працювати на ФСБ.

Він залучив до роботи на РФ двох своїх дорослих синів. Агентурна група діяла в Донецькій та Тернопільській областях.

Як зазначає СБУ, один із синів – контрактник однієї з бойових бригад, якого спецслужба затримала у квітні 2024 року за спробу передати ФСБ локації вогневих позицій та укріпрайонів Сил оборони.

Другого сина затримали днями на Тернопільщині, де він розвідував бойові позиції ППО та місця базування тренувальних центрів ЗСУ. Служба безпеки зазначає, що викрила його завчасно, коли він готував “звіт” для ФСБ.

За даними слідства, батько коригувальників був на прямому зв’язку із Сергієм Карнауховим – російським пропагандистом і кадровим співробітником ФСБ “під прикриттям”. 

Фото одного із синів пастора. Фото – СБУ

Пастору повідомлено заочно про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). 

Дії його синів кваліфіковано за ч. 2 та ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів до України, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Обидва перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 до 12 років в'язниці.

Фото другого сина пастора. Фото – СБУ
Як повідомляв ІМІ, Вінницький апеляційний суд залишив чинним вирок Вінницького районного суду, яким священнослужителя УПЦ МП засуджено до двох років позбавлення волі за розповсюдження антиукраїнських матеріалів та заперечення збройної агресії РФ проти України.
Liked the article?
Help us be even more cool!