ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру очільниці луганського осередку "кадирівської" організації "Волонтери Ахмата"

03.05.2023, 16:58
Фото – uralpress.ru
Фото – uralpress.ru

Співробітники Служби безпеки України оголосили підозру в глорифікації учасників збройної агресії РФ проти України очільниці луганського осередку "кадирівської" організації "Волонтери Ахмата" Дар’ї Божко, повідомила пресслужба відомства.

"Це об’єднання створено за вказівкою Кадирова для популяризації підпорядкованих йому збройних формувань та поширення кремлівського режиму на тимчасово окупованих регіонах України", – наголосили в пресслужбі.

За даними слідства, до повномасштабного вторгнення Божко влаштовувала культурно-масові заходи в Рубіжному. Після захоплення міста вона підтримала окупантів, серед яких було угруповання "кадирівців", і запропонувала їм свою допомогу у війні проти України.

У такий спосіб у травні минулого року вона очолила місцеву псевдоволонтерську організацію країни-агресора, зазначають в СБУ.

"Під прикриттям роздачі "гумдопомоги" від імені окупаційного "фонду" Кадирова фігурантка публічно виправдовувала збройну агресію РФ та воєнні злочини рашистів. До пропагандистських заходів залучала місцевих підлітків, яких змушувала зніматися в агітаційних відеороликах на підтримку кремлівського режиму. Крім того, вона регулярно виступала в ефірах російських медіа, де вихваляла військово-політичне керівництво рф і ватажків окупаційних підрозділів "Ахмат", – додали в пресслужбі СБУ.

Як повідомляв ІМІ, СБУ заявила про ліквідацію проксі-центру в Полтаві, через який РФ проводила ІПСО.

Liked the article?
Help us be even more cool!