ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру настоятелю храму на Вінниччині, який публічно вихваляв окупантів

Фото – Нацполіція

Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру у виправдовуванні російської агресії (ч.ч. 1, 3 ст. 436-2 ККУ) клірику Вінницької єпархії УПЦ МП, настоятелю храму Калинівського богочиння, повідомила пресслужба Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

За даними української спецслужби, він публічно виправдовував збройну агресію РФ та очікував на прихід окупантів на Вінниччину.

“У спілкуванні з вірянами протоієрей вихваляв Путіна та закликав до підтримки рашистів. Також він поширював прокремлівські наративи серед прихожан релігійної громади через Telegram”, – повідомляють у СБУ.

Портрет російського царя Миколи ІІ в помешканні підозрюваного священника. Фото – Нацполіція

Суд відправив священнослужителя під цілодобовий домашній арешт. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У коментарях до допису СБУ інтернет-користувачі  повідомляють, що церковника звуть Євгеній Кошельник.

Фото – скрін коментаря під дописом пресслужби СБУ про повідомлення підозри священнику

На сайті Вінницької єпархії УПЦ МП дійсно є такий настоятель – у храмі Покрови Пресвятої Богородиці с. Люлинці Клинівського району (Вінницька область).

Як повідомляв ІМІ, Октябрський районний суд Полтави залишив під вартою полтавського блогера та фітнес-тренера Романа Заволоку, якого підозрюють в образах честі й гідності військовослужбовця, виправдовуванні російської агресії та погрозах правоохоронцям. 

Liked the article?
Help us be even more cool!