ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру керівнику окупаційного "медіахолдингу ДНР"

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 ККУ) керівнику окупаційного “медіахолдингу ДНР” Миколі Черкашину, повідомила пресслужба СБУ.

В СБУ зазначили, що на цій псевдопосаді він змінив зрадника Романа Беседіна, який очолював окупаційний ресурс до липня 2023 року й отримав заочну підозру від слідчих СБУ.

Відтоді Черкашин керує одним з ключових пропагандистських ресурсів Кремля на окупованій частині Донеччини.

Пропагандист Микола Черкашин. Фото – колаж пресслужби СБУ

До складу “медіахолдингу” входить 24 онлайн- та друкованих видання, дев'ять телеканалів та шість радіостанцій.

За вказівкою колаборанта вони публічно виправдовують агресивну війну проти України та воєнні злочини окупантів, зазначили в СБУ.

Також підконтрольні Черкашину інформресурси активно поширюють фейки про оперативну ситуацію на передовій та прифронтовій території України.

Для цього Черкашин залучив десятки псевдовоєнкорів, яких відбирав серед місцевих прихильників окупантів.

“Крім того, Черкашин залучає підлеглих пропагандистів на “підмогу” центральним телеканалам рф для підготовки замовних сюжетів, зокрема зі східного фронту”, – зауважили в українській спецслужбі.

За даними слідства, раніше Черкашин працював у різних медійних проєктах регіону. Після окупації обласного центру він підтримав підконтрольних кремлю терористів “ДНР”.

Згодом Черкашин увійшов до кола довірених осіб окупаційного голови Донеччини Дениса Пушиліна, який особисто сприяв його призначенню “гендиректором” “медіахолдингу”.

Як повідомляв ІМІ, СБУ повідомила про підозру в колабораційній діяльності співробітниці окупаційного “міністерства цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій ЛНР”.

Liked the article?
Help us be even more cool!