ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру головреду пропагандистської газети "Республіка" в Луганську

Олександр Бальвас. Фото – пропагандистський сайт ЛИЦ

Служба безпеки України повідомила про підозру в інформаційній співпраці з окупантами (ч. 6 ст. 111-1) в.о. головреда пропагандистської газети “Республіка” Олександру Бальвасу.

Про це свідчить текст підозри на сайті Луганської обласної прокуратури.

За даними досудового розслідування, Бальвас очолив ресурс у вересні 2015 року. У газеті та на її сторінках у соцмережах він поширює матеріали з підтримкою окупантів. Номери йдуть до друку саме за його підписом.

Засновником пропагандистської газети “Республіка” є головред іншої луганської газети “XXI век” Юрій Юров. У травні 2024 року СБУ повідомила йому про підозру за аналогічною статтею – інформаційна співпраця з окупантами. Олександр Бальвас теж був співробітником “ХХІ века”. Про це свідчить його підпис під заявою українських журналістів до третього президента Віктора Ющенка у 2005 році, яку опублікував “Детектор медіа”.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомила про підозру в інформаційній співпраці з окупантами (ч. 6 ст. 111-1 КК України) жительці Донецька Наталії Фроловій. Вона працює “кореспонденткою” пропагандистського ресурсу “государственное унитарное предприятие Донецкой Народной Республики “Первый республиканский канал Донецкой Народной Республики”. У програмі “Опровергая ложь” Фролова підтримує російських окупантів, виправдовує їхні обстріли України, поширює неправдиву інформацію про події в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!