ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру директорці пошти, яка розповсюджувала пресу окупантів

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі директорці Укрпошти з Ізюма, яка під час окупації міста розповсюджувала пропагандистську пресу.

Про це повідомило Управління СБУ в Харківській області.

За даними слідства, співпрацювати з окупантами жінка почала в травні 2022 року. Вона добровільно погодилась очолити одне з відділень незаконно створеної на захопленій матеріально-технічній базі Харківської дирекції українського державного акціонерного товариства “Укрпошта” “Роспошти”.

Затримана керівниця відділу окупаційної “Роспошти”. Фото – пресслужба СБУ

Як зазначає спецслужба, з травня до вересня жінка отримувала в окупаційній адміністрації стоси пропагандистських газет росіян – “Изюмский телеграфъ”, “Харьков Z” та “Красная звезда” – та організовувала їхнє поширення серед жителів Ізюмського району через мережу поштових відділень.

“Ці газети містили брехливу російську пропаганду, що нібито РФ та її збройні сили не є ворогом України, що неначе рашисти з турботою ставляться до жителів окупованих територій та надають їм усіляку допомогу і підтримку, пропагували легітимність окупаційної влади”, – зазначили в СБУ.

У спецслужбі додали, що матеріали цих газет заперечували збройну агресію РФ проти України, нав’язували читачам негативне ставлення до України, органів державної влади України та її Збройних сил. 

Після звільнення регіону жінка переїхала до Києва та переховувалася від правосуддя.

Однак співробітники СБУ однаково задокументували злочинну діяльність фігурантки, встановили місце її перебування і затримали. 

Їй повідомили про підозру в колабораціонізмі, пособництві за попередньою змовою (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Нині затримана під вартою.

Як повідомляв ІМІ, про затримання ще однієї представниці незаконно створеної “Роспошти” з Ізюма стало відомо на початку вересня 2024 року. Жінка також поширювала пропагандистську пресу окупантів, а після звільнення міста ховалася від правоохоронців.

Liked the article?
Help us be even more cool!