ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру чотирьом блогеркам, які поширили відео роботи ППО

31.05.2023, 14:42
Фото - СБУ
Фото - СБУ

Слідчі Служби безпеки України повідомли про підозру у поширенні інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань, за можливості їхньої ідентифікації на місцевості, вчинене в умовах воєнного стану, чотирьом жителькам столиці, повідомила пресслужба відомства.

Усі четверо поширювали інформацію про роботу української ППО під час масованої атаки РФ на Київ 16 травня.

Одна з них – 32-річна киянка – виклала заборонений контент у своїх соцмережах та надіслала його адміністратору одного із популярних Телеграм-каналів. А вже за кілька годин її відеозапис був поширений на проросійських майданчиках.

Інша – 36-річна киянка – опублікувала відео з роботою ППО та результати ураження ворожих цілей у власному Інстаграм-акаунті.

Третя фігурантка також поділилася своєю відеозйомкою у соцмережах.

Четверта підозрювана – уродженка Сумщини, яка проживає у Києві. Спочатку вона відзняла результати збиття ворожих ракет, а потім розіслала файли своїм знайомим у різні месенджери.

"Для уникнення кримінальної відповідальності зловмисниця намагалася видалити заборонені повідомлення", - зауважили в СБУ.

Блогеркам загрожує до 8 років тюрми.

Стосовно ще двох фігурантів, які в той день також оприлюднили заборонений контент і яких одразу викрила СБУ, слідчі дії тривають.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України встановила особи шістьох мешканців Києва, які у ніч на 16 травня незаконно поширювали у соцмережах інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки РФ на столицю. Їм загрожує до восьми років ув’язнення.

31 травня 2023 року поліція Києва встановила дев’ятьох мешканців міста, які публікували у соцмережах відео роботи протиповітряної оборони під час чергової повітряної атаки РФ на столицю. Їх передали СБУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!