ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру блогеру з Києва, який провокував конфлікти з військовими

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру блогеру з Києва, який дискредитував Сили оборони. Про це повідомляється в телеграм-каналі СБУ.

За даними слідства, фігурант у комендантську годину навмисно пересувався вулицями міста та провокував конфліктні ситуації з військовослужбовцями ЗСУ та правоохоронцями.

Як зазначає СБУ, під час таких інцидентів фігурант робив відеостріми на власній фейсбук-сторінці, в яких ображав українських захисників та фіксував їхню геолокацію на території Києва.

“Деструктивний контент “підігравав” російським пропагандистам, що роблять фейкові сюжети про суспільно-політичну ситуацію в Україні. Крім того, російські спецслужби могли використовувати онлайн-трансляції київського блогера для ідентифікації українських захисників та відслідковування місць їхнього перебування”, – зазначає  СБУ.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта СБУ виявила мобільний телефон та комп’ютерну техніку, які він “використовував для поширення провокативного контенту на користь РФ”.

Блогеру повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період).

Розв'язується питання щодо можливої додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта. Оскільки фігурант не з'явився на розгляд клопотання про обрання йому запобіжного заходу, його буде доставлено до суду примусово на підставі ухвали про привід. 

Блогеру загрожує до восьми років ув'язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!