ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру "блогеру", який вербував агентів для ФСБ в Запорізькій області

Служба безпеки повідомила про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, координатору агентурних мереж ФСБ РФ Сергію Соколовському, який перебуває на тимчасово окупованій частині Запорізької області.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

У травні та липні 2023 року на підконтрольній території Запорізької області співробітники СБУ затримали трьох його "підопічних". За версією слідства, вони готували теракти проти командування ЗСУ та коригували повітряні удари РФ по бойових позиціях українських воїнів на передовій.

"Резидентом викритих російських агентів є мешканець захопленого міста Василівка, який працює на ФСБ під виглядом місцевого блогера. Основним його завданням є формування агентурних мереж ворожої спецслужби в підконтрольних Україні районах Запоріжжя. Для вербування він використовує власний телеграм-канал, який нараховує до 30 тисяч користувачів. Там він розміщує повідомлення, в яких закликає мешканців регіону "зливати" окупантам інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону", – зазначили в українській спецслужбі.

Тих, хто зголошувався, блогер одразу виводив на прямий зв’язок з кадровим співробітником ФСБ. Також він активно використовує власний інтернет-ресурс для поширення наративів Кремля, у яких подає викривлену інформацію про ситуацію на фронті та дискредитує українських захисників.

Чоловік переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині півдня України.

Як повідомляв ІМІ, правоохоронці повідомили про підозру колишньому народному депутату України, повноваження якого в березні 2022 року достроково припинені постановою Верховної Ради України, Іллі Киві.

Liked the article?
Help us be even more cool!