ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Киві повідомили про підозру в пропаганді війни

Фото – скриншот з відео Букв
Фото – скриншот з відео Букв

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому народному депутату України, повноваження якого в березні 2022 року достроково припинені постановою Верховної Ради України, Іллі Киві.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Киві інкримінують публічні заклики до агресивної війни та дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

За даними слідства, колишній народний обранець протягом січня-лютого 2022 року опублікував у своєму Telegram-каналі матеріали, які містять публічні заклики до ведення агресивної війни в Україні й зміни шляхом війни встановленого в країні конституційного ладу.

Згідно з висновком експертизи, його висловлювання мають пропагандистський характер, формують у суспільстві проросійські та антиукраїнські настрої і містять ознаки інформаційного впливу, спрямованого на підрив української державності.

Наразі Кива переховується від українського правосуддя на території Росії.

Як повідомляв ІМІ, 10 травня 2022 року Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт щодо колишнього народного депутата Іллі Киви, який обвинувачується в державній зраді, пропаганді війни, зазіханні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади та поширенні комуністичної символіки.

Також його оголошено в міжнародний розшук. Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!