ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру адміністраторці антиукраїнського ресурсу

11.06.2021, 14:18
Фото – Ліга
Фото – Ліга

У Службі безпеки України повідомили про факт поширення антиукраїнської пропаганди з боку мешканки Київщини, яка закликала до введення військ Росії, інформує Радіо Свобода.

"Служба безпеки України припинила злочинну діяльність антиукраїнської пропагандистки. Зловмисниця, використовуючи реальні онлайн-платформи міжнародних громадських ініціатив, закликала до введення військ РФ на територію України. Оперативники спецслужби встановили, що агітаторка, мешканка Київщини, адмініструвала в одній із популярних соціальних мереж антиукраїнські ресурси, на яких виправдовувала і "легітимізувала" анексію Криму та російську агресію на Сході України. Зловмисниця також розміщувала на міжнародних онлайн-платформах громадських ініціатив петиції із закликами до президента РФ ввести на територію України війська і приєднати південний схід України до Росії. Потім, використовуючи інтернет-спільноти, агітаторка організовувала просування та збір підписів за фейкові петиції", – йдеться в повідомленні СБУ.

За даними СБУ, жінка планувала проведення "провокаційної кампанії" в інтернеті найближчим часом, напередодні спільних військових навчань України і НАТО.

"Отримані під час досудового слідства матеріали, згідно з висновками експертиз, містять заклики до повалення конституційного ладу України. У ході проведення обшуків за місцем проживання фігурантки справи в одному з райцентрів Київщини вилучено мобільні пристрої та комп’ютерну техніку, які містять докази її злочинної діяльності. Наразі слідчими СБУ фігурантці повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади)", – йдеться в повідомленні.

Тривають слідчі дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!