ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила підозру псевдоосвітянці з Луганщини, яка вела концерт до Дня Росії

Служба безпеки України повідомила про підозру жительці окупованої Кремінної (Луганщина)  Катерині Мартиненко в інформаційній співпраці з окупантами.

Про це йдеться в тексті підозри на сайті Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, Мартиненко створює і поширює в соцмережах контент на підтримку окупантів.

12 червня 2023 року Мартиненко була ведучою концерту до Дня Росії. Концерт був зафільмований і також поширений у соцмережах, у ньому вона висловлювала підтримку окупантам.

30 вересня минулого року вона взяла участь у створенні програми про “День воссоединения Российской Федерации с Россией”.

Катерина Мартиненко. Фото – kiborg.news

У російських реєстрах Катерина Мартиненко вказується “виконувачкою обов’язків директора” створеної окупантами Кремінської дитячо-юнацької спортивної школи.

Катерині Мартиненко повідомили про підозру за статтею  ч. 6 ст. 111-1 ККУ організація та проведення заходів політичного характеру, інформаційна діяльність на підтримку держави-агресора. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі та заборона обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв ІМІ, колишню секретарку Новопсковського ліцею (Луганська область) засуджено до трьох років позбавлення волі за колабораційну діяльність (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!