ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ попереджає, що від її імені надсилають фішингові листи

Служба безпеки України попереджає про фішингове розсилання електронних листів нібито від її імені, які містять шкідливе програмне забезпечення, з метою збору конфіденційних  даних. 

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Спецслужба зазначає, що розсилання спрямоване переважно на органи державної влади, та радить у разі отримання таких листів не переходити за посиланнями та не завантажувати файли та програми. 

Якщо таке сталося, потрібно перевстановити операційну систему комп'ютера та повідомити про цей інцидент СБУ за телефоном 0 800 501 482 та на електронну пошту [email protected].

“Подібні фейкові розсилки можуть використовуватися російськими спецслужбами для шпигунства та збору інформації”, – зазначила СБУ.

Департамент кібербезпеки СБУ радить не відкривати файли від невідомих абонентів на електронній пошті, в месенджерах чи в смс.

Як повідомляв ІМІ, раніше компанія Google повідомила, що п’ять пов’язаних з російською владою хакерських угруповань, частина з яких співпрацює з ГРУ та ФСБ, влаштовують атаки на Україну та країни НАТО. Серед таких хакерських угруповань є FrozenLake, Coldrive, Summit, FrozenBarentz і FrozenVista.

Liked the article?
Help us be even more cool!