ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ перевіряє інформацію зі статті "Нового времени" на наявність держтаємниці

19.04.2018, 10:34
Фото - Прямий

Служба безпеки України перевіряє статтю, опубліковану в журналі “Новое время”, про зловживання при закупівлі військової техніки та обладнання щодо наявності державної таємниці. Про це 18 квітня заявив заступник голови СБУ Віталій Маліков на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, де обговорювали відповідний резонансний матеріал, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Наразі Служба безпеки України в рамках визначених законодавством повноважень перевіряє інформацію про наявність у публікації відомостей, що становлять державну таємницю. Тому що тут питань дуже багато”, – сказав Маліков.

Водночас на запитання члена комітету з фракції БПП Івана Винника, чи будуть підстави внести відомості до ЄРДР і розслідувати як диверсію публікацію цього матеріалу, якщо іноземні партнери відмовляться надалі виконувати контракт і постачати в Україну БМП, Маліков відповів: “Якщо буде така ситуація, тобто такі підстави. Передчасно (зараз – ред.) давати кваліфікацію”.

Як повідомляв ІМІ, 12 квітня головний редактор журналу “Новое время” Віталій Сич заявив про погрози на адресу редакції з боку фігурантів статті “Служили два товариші” про корупційні схеми високопосадовців в оборонній сфері. Зокрема, заявив про погрози з боку голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони і екс-голови Укроборонпрому Сергія Пашинського.

Сергій Пашинський на своїй сторінці у Facebook написав, що з повагою ставиться до професійної роботи журналістів і ніколи б не дозволив собі погрози.

13 квітня державний концерн “Укроборонпром” заявив, що вирішив судитися з виданням “Новое время” через публікацію про зловживання в оборонній сфері.

18 квітня Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони планував розглянути факти корупції під час закупівлі військової техніки та обладнання, які були оприлюднені в журналі “Новое время” 5 квітня 2018 року.

17 квітня голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський подав позов про захист честі, гідності та спростування недостовірної інформації проти ТОВ “Видавничий дім Медіа-ДК”.

18 квітня 2016 року голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський заявив, що має намір ініціювати введення кримінальної відповідальності за наклеп.

18 квітня голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський ініціював законодавчі зміни, які передбачають відповідальність, в тому числі кримінальну, за поширення неправдивої інформації, яка підриває обороноздатність України.

Польська компанія Wtorplast заявила, що позиватиметься до видання “Новое время” та автора розслідування про корупцію з закупівлею військової техніки для української армії на суму понад мільйон доларів через “шкоду діловій репутації”.

Liked the article?
Help us be even more cool!