ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ скерувала до суду справи проти двох інтернет-агітаторок з Полтавщини

Служба безпеки України передала до суду обвинувальні акти щодо двох інтернет-агітаторок з Полтавської області, повідомила пресслужба ГУ СБУ в Полтавській області.

За даними слідства, жінки уродженки РФ, які жили в Полтаві. На власних сторінках в одній із заборонених соцмереж вони розміщували дописи із запереченням збройної агресії РФ проти України та виправдовували дії окупантів. Це підтвердили ініційовані СБУ судово-лінгвістичні експертизи.

Одна з агітаторок називала окуповані росіянами міста “звільненими” та намагалася дискредитувати українських військових. Вона поширювала тези російської пропаганди про те, що НАТО використовує Україну для послаблення РФ.

Друга фігурантка називала українських військових “нацистами” й звинувачувала їх у воєнних злочинах. Крім того, агітаторка глорифікувала російських військових та заперечувала окупацію українських територій.

Слідчі СБУ повідомили їм про підозру за ч. 2 і ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – “Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників”.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки затримала в Дніпрі 36-річного чоловіка, який передавав представникам РФ геолокацію ЗСУ та публічно закликав до захоплення влади в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!