ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала чоловіка в Дніпрі за передання розвідданих РФ та заклики до захоплення влади

Служба безпеки затримала в Дніпрі 36-річного чоловіка, який передавав представникам РФ геолокацію ЗСУ та публічно закликав до захоплення влади в Україні, повідомила пресслужба СБУ.

Навесні цього року чоловік написав повідомлення в російський чат-бот, де запропонував свою допомогу у війні проти України.

Отримавши зворотний зв’язок від окупантів, він почав збирати розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони в Дніпрі.

Фото – СБУ

“Основну увагу інформатор звертав на місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ. Крім того ворога цікавили координати місцевих ТЦК та логістичних баз українських захисників, а також актуальна інформація про наслідки ворожих “прильотів”, – зазначили в українській спецслужбі.

Для збору розвідінформації чоловік їздив містом та відстежував потрібні йому локації.

“Одночасно блогер записував стріми, в яких виступав на підтримку окупаційних угруповань РФ та закликав до насильницького захоплення влади в Україні. Деструктивне відео викладав під псевдонімом на власному каналі у відеохостингу YouTube”, – додали в СБУ.

Правоохоронці своєчасно викрили чоловіка, задокументували його розвідувально-підривну діяльність і затримали.

Одночасно з цим Служба безпеки провела комплексні заходи для убезпечення пунктів базування та маршрутів руху українських військ.

Під час обшуку в помешканні затриманого вилучено чорнові записи, комп’ютер та мобільний телефон, які він використовував для співпраці з окупантами.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • колабораційна діяльність (ч. 7 ст. 111-1);
  • публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади (ч. 2 ст. 109);
  • виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 2, ч. 3 ст. 436-2).

Чоловік уже під вартою. Йому загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!