ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Саудівська Аравія продала будівлю консульства, де вбили журналіста Хашкаджі – ЗМІ

19.09.2019, 12:48
Фото – Lefteris Pitarakis / AP / aljazeera.com
Фото – Lefteris Pitarakis / AP / aljazeera.com

Саудівська Аравія продала будівлю, в якій була розміщена дипломатична місія в Стамбулі, де у 2018 році було убито саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі. Про це повідомляє Еспресо ТБ з посиланням на AlJazeera та турецький телеканал Habeturk TV.

Будівлю, розташовану в діловому кварталі Левент, було продано понад місяць тому нерозголошеному покупцеві за третину її вартості.

“Нове приміщення для консульства вже було придбано в районі Сарієр, де також розміщується консульство США”, – йдеться в повідомленні.

Офіційний представник міністерства закордонних справ Туреччини на умовах анонімності сказав виданню Middle east eye, що у них немає інформації, яка підтверджувала б продаж.

Уряду Саудівської Аравії необхідно було б отримати дозвіл у міністерстві закордонних справ на продаж.

Крім того, за даними телеканалу, саудівці намагаються продати офіційне місце проживання генерального консула, розташоване впритул до консульства. Але вони ще не змогли знайти жодного покупця. Саудівська Аравія не мала генерального консула в Стамбулі з минулого жовтня. Однак консульство почало пропонувати візові послуги одразу після вбивства Хашкаджі, повідомляє Громадське.

Як повідомляв ІМІ, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашкаджі зник у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня 2018 року. 

Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня, але заперечував зв’язок цього злочину з принцом-наступником. 

Турецькі ЗМІ 1 листопада 2018 року повідомили, що тіло Хашкаджі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації не було. У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. 

Туреччина передала пов’язані з убивством Хашкаджі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії та розпочала над ними судовий процес.

У червні 2019 року спецдоповідачка Організації Об'єднаних Націй з питань позасудових страт Агнес Калламар заявила, що спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд та інші високопосадовці країни є відповідальними за вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

Liked the article?
Help us be even more cool!