ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт "Слідства.Інфо" зазнав DDoS-атаки після розслідування про майно міністра агрополітики

Сайт агенції журналістських розслідувань “Слідство.Інфо” зазнав DDoS-атаки після публікації розслідування про коштовне майно міністра аграрної політики Віталія Коваля. Про це повідомляється 24 вересня на сайті агенції.

Як зазначає редакція, сайт атакували після оприлюднення 23 вересня розслідування про майно міністра аграрної політики Віталія Коваля “Міністр живе у квартирі тещі вартістю 17,7 мільйона гривень. Офіційних доходів на її придбання у жінки, схоже, не було”.

Міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль. Фото – колаж “Слідства.Інфо”

Компанія, яка опікується безпекою сайту “Слідства.Інфо”, повідомила, атака розпочалася 23 вересня, о 17:00 (матеріал про Віталія Коваля був опублікований о 16:01. – Прим.) та тривала приблизно пів години. Під час атаки сайт агенції продовжував працювати.

“Хоча DDoS-атака не була спрямована проти конкретної статті на сайті, це навряд чи випадково, що вона почалася через годину після публікації матеріалу про міністра аграрної промисловості та продовольства. Зараз подібні атаки проти розслідувальницьких медіа невдовзі після викривальних публікацій самі по собі свідчать про свою ціль”, – зазначила керівна директорка компанії Qurium Естер Ерікссон. Там продовжують досліджувати дані, які вдалося зафіксувати під час атаки на сайт.

Керівниця агенції “Слідство.Інфо” Анна Бабінець повідомила на Facebook-сторінці, що атаку напряму повʼязують з публікацією матеріалу про Віталія Коваля.

“Компанія, яка опікується безпекою нашого сайту (вона, звісно, не в Україні), напряму повʼязує цю DDoS-атаку з публікацією матеріалу про Віталія Коваля. Атака тривала пів години, але наш сайт її витримав. Зараз ми збираємо всі дані, щоб зрозуміти, хто і навіщо це зробив, і згодом опублікуємо наші знахідки”, – написала Анна Бабінець.

У коментарі представниці Інституту масової інформації вона уточнила, що команда впевнена, що причиною атаки стало саме це розслідування, оскільки медіа нечасто публікує матеріали на своєму сайті, а атака розпочалася через годину після публікації.

Також, за словами Анни Бабінець, були спроби блокувати відео – на нього приходили страйки.

Нагадаємо, у своєму розслідуванні журналісти виявили, що міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль мешкає у квартирі на 170 квадратних метрів у столичному житловому комплексі преміумкласу. Належить ця квартира його 69-річній тещі, яка, схоже, не мала офіційних прибутків на її придбання. 

Як повідомляв ІМІ, рівненські медіа отримали листи від відправника “Limeo Agency”, який назвався маркетинговою агенцією, з пропозицією за гроші розмістити розслідування “Слідства.Інфо” про міністра аграрної політики та продовольства Віталія Коваля. Головна редакторка “Слідства.інфо” Анна Бабінець вважає, що такі листи мають на меті показати розслідування агенції як замовне.

Liked the article?
Help us be even more cool!