ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рівненські медіа отримали пропозицію за гроші опублікувати розслідування про міністра

25.09.2024, 17:40
Ганна Калаур

Рівненські медіа отримали листи від відправника “Limeo Agency”, який назвався маркетинговою агенцією, з пропозицією за гроші розмістити розслідування “Слідства.Інфо” про міністра аграрної політики та продовольства Віталія Коваля. Керівниця “Слідства.Інфо” Анна Бабінець вважає, що такі листи мають на меті показати розслідування агенції як замовне.

Про це повідомляє представниця Інституту масової інформації в Рівненській області, яка поспілкувалася з редакціями “Горинь.інфо” і “Рівне медіа” та Анною Бабінець. 

Пошук у мережі, в державних реєстрах та в соцмережах не видає жодної інформації про таку агенцію, зазначає представниця ІМІ, яка спробувала знайти інформацію про цю “агенцію”. 

У листах, які на електронні адреси отримали медіа, “агенція” повідомляє, що опрацьовує “замовлення розміщення комерційного матеріалу делікатного характеру у помітних медіа Рівненської області”.

Йдеться про розслідування “Слідства.Інфо”, у якому журналісти розповідають про квартиру преміумкласу, де мешкає Віталій Коваль. “Належить ця квартира його тещі, яка, схоже, не мала офіційних прибутків на її придбання. Житло могло коштувати 17,7 мільйона гривень і було придбане, коли Віталій Коваль очолював Рівненську ОДА”, – йдеться в розслідуванні “Слідство.Інфо”. 

Як розповіли представниці ІМІ редактори сайтів “Горинь.інфо” і “Рівне медіа”, обидва медіа отримали 24 вересня на свої електронки повідомлення вже після того, як на своїх сайтах опублікували розслідування “Слідство.Інфо”. Редакції обох сайтів не пристали на пропозицію “агенції”. 

Відправник листа пропонує медіа самим назвати суму за розміщення публікації, а розрахунок отримати на банківську картку або за реквізитами. Скриншот повідомлення, яке отримав сайт “Горинь.інфо” 

“Повідомлення, яке ми отримали за майже дві години після публікації новини, вважаю спробою скомпрометувати нашу редакцію і найперше розслідування агенції “Слідства.інфо”, – сказала в.о. головного редактора “Горинь.інфо” Інна Денисюк. 

Повідомлення з пропозицією розміщення матеріалу за гроші, яке отримав сайт “Рівне медіа”. Скриншот повідомлення наданий сайтом “Рівне медіа”

Про аналогічну пропозицію розмістити розслідування за гроші також повідомив рівненський телеграм-канал “Штірліц”. 

Телеграм-канал “Штірліц” також відмовився розміщувати матеріал за гроші. Скриншот ІМІ з телеграм-каналу “Штірліц” 

Головна редакторка “Слідства.інфо” Анна Бабінець зазначає, що ці листи є не першим інцидентом, пов’язаним з розслідуванням агенції про Віталія Коваля. 24 вересня Бабінець у своєму Facebook повідомила, що після публікації розслідування про квартиру Коваля на сайт “Слідства.Інфо” була вчинена DDoS-атака. 

У коментарі представниці ІМІ Анна Бабінець зазначила, що такі листи мають на меті показати розслідування як замовне.

“Слідство.Інфо” протягом 12 років існування намагалися дискредитувати різними способами, але це щось справді екзотичне. Спочатку DDoS-атака на сайт одразу після публікації розслідування про міністра Коваля. А тепер такі листи, які, певне, мають на меті показати наше розслідування як замовне. Ми ніколи в “Слідстві” не робили й не робитимемо ніяких комерційних матеріалів. Такі дії ще раз доводять мені, що ми працюємо і копаємо в правильному напрямку”, – зазначила в коментарі представниці ІМІ Анна Бабінець.

Liked the article?
Help us be even more cool!