ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт ІМІ зазнав DDoS-атаки

Фото – unsplash.com
Фото – unsplash.com

Сайт Інституту масової інформації вранці 6 вересня зазнав DDoS-атаки й не працював понад годину.

Технічні фахівці намагалися відбити атаку та захистити сайт. 

Зараз сайт відновив свою роботу.

“Я пов'язую атаку з матеріалами про злочини росіян проти журналістів та медіа. Ми продовжимо викривати й документувати російські злочини”, – зазначила директорка ІМІ Оксана Романюк.

Нагадаємо, у квітні 2023 року невідомі намагалися отримати доступ до сайту ІМІ та шукали вразливість через форму підписки на розсилання. ІМІ пов’язував атаку з професійною діяльністю організації, що стосується викриття воєнних злочинів Росії, публікацією Барометра воєнних злочинів та розслідуваннями щодо діяльності агресивних пропагандистів РФ. 

Із 24 лютого 2022 року, початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України, сайт ІМІ щоденно зазнавав кібератак, які вчиняли хакери з РФ. Тоді хакери використовували різні способи, щоб перешкодити роботі сайту ІМІ. Зокрема, намагалися знайти уразливість за допомогою прописання скриптів у формі донатів, однак через високий ступінь захисту їм це не вдалося. 

Сайт ІМІ зазнав особливо потужних DDoS-атак 10 травня та 25 березня 2022 року, а також 22 грудня 2022 року, коли невідомі намагалися перешкодити роботі сайту ІМІ через форму підписки на листи.

Liked the article?
Help us be even more cool!