ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт dev.ua зазнав DDoS-атаки. Редакція вважає, що причетна Росія

Сайт онлайн-медіа dev.ua зазнав 14 травня потужної DDoS-атаки, яка призвела до тимчасових збоїв у роботі. Редакція припускає, що вона могла бути організована з Росії.

Про це AIN.UA повідомив головний редактор dev.ua Стас Юрасов.

За його словами, атака сталася після вимкнення захисту Cloudflare, який у 2022 році вирішив продовжити працювати в Росії.

Юрасов пояснив, що рішення про його відключення було пов’язане з тим, що одна з IP-адрес у пулі Cloudflare була заблокована в Україні на державному рівні через її використання в російських торент-мережах.

Одразу після відключення Cloudflare портал став жертвою DDoS-атаки – 240 млн запитів за три години.

Сайт вдалося стабілізувати на деякий час після повторної активації Cloudflare та посилення захисту від ботів. Проте зловмисники розпочали нову атаку, цього разу на IP-адресу хостингу, що призвело до його блокування.

Також зловмисники намагалися дискредитувати dev.ua, використовуючи рефери на pornhub та ресурси із сумнівною репутацією. Зараз сайт dev.ua працює стабільно.

Причини атаки поки невідомі, але dev.ua припускає, що вона могла бути організована з Росії і, з досвіду попередніх кібератак, може бути пов’язана з нещодавніми публікаціями, зокрема інтерв’ю із заступником голови РНБО Сергієм Демедюком, де він розповідав про роботу Telegram і назвав Павла Дурова агентом російських спецслужб.

Як повідомляв ІМІ, Громадське радіо повідомило 14 травня, що зазнало DDoS-атаки, яка розпочалася вночі 12 травня. Атака відбувалась у дві хвилі й мала на піку 84,22 млн запитів.

Liked the article?
Help us be even more cool!