ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сьогодні Роман Сущенко святкує 50-річчя

08.02.2019, 12:25
Роман Сущенко, фото – Укрінформ

Незаконно ув'язнений у Росії власний кореспондент Укрінформу Роман Сущенко святкує 8 лютого своє 50-річчя, повідомляє Укрінформ.

Як пише видання, вже третій рік поспіль він проводить свій день народження в російській в’язниці: перші два – у московському СІЗО “Лефортово”, цьогоріч – у колонії суворого режиму в Кіровській області.

Цього дня Сущенка відвідає лише громадський захисник Марк Фейгін. Він перекаже Сущенку вітання від колег, друзів, близьких, а також розповість новини.

За словами Фейгіна, український консул у Москві Альберт Черніюк, імовірно, зможе відвідати Сущенка в середині лютого.

Також 8 лютого о 15:00 в Укрінформі відбудеться зустріч “День народження Романа Сущенка – журналіста, художника, політв'язня”. Під час заходу всі охочі зможуть побачити оновлену виставку малюнків Сущенка “Мистецтво з-за ґрат”. Усі присутні зможуть підписати вітальні листівки для політв'язня.

У зустрічі візьмуть участь: перший заступник голови Верховної Ради, уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко; державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко; донька Романа Сущенка Юлія Сущенко; генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко; представники Православної церкви України.

Як повідомляв ІМІ, у середині січня Роману Сущенку вперше дозволили тривале побачення з дружиною і дочкою.

4 червня 2018 року Московський міський суд РФ засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, а 12 вересня 2018 року Верховний суд РФ визнав законним вердикт Московського міського суду.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Liked the article?
Help us be even more cool!