ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рух "Чесно" виклав список ліквідованих зрадників, серед яких Стремоусов та Ковальов

16.01.2023, 17:12
Фото – Чесно
Фото – Чесно

Українське підпілля у 2022 році ліквідувало щонайменше 12 політиків-зрадників та сім правоохоронців-колаборантів. Більшість зрадників знищили на Херсонщині та в Запорізькій області. Про це йдеться в матеріалі Руху "Чесно".

Ліквідовані державні зрадники були представниками проросійських заборонених партій: ОПЗЖ, Блоку Володимира Сальдо, Опоблоку, "Русі Єдиної", КПУ, "Держави". Також до списку ліквідованих потрапили один представник "Нашого краю" та нардеп "Слуги народу", який у минулому був "регіоналом".

За даними руху, для українського підпілля і ЗСУ найрезультативнішими місяцями були серпень та листопад. Чотирьох зрадників ліквідували в серпні, а також скоїли три замахи.

У листопаді ліквідували трьох зрадників, зокрема самопроголошеного голову Якимівської селищної ради Максима Зубарєва та заступника голови Херсонської окупаційної адміністрації Кирила Стремоусова, який очолив десятку держзрадників 2022 року.  

Правоохоронців-колаборантів ліквідовували переважно за допомогою вибухівки. Найбільше правоохоронців вдалося ліквідувати на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. 

Рух "Чесно" зазначає, що насправді ліквідованих держзрадників може бути більше. У реєстрі держZрадників створено окрему рубрику "Мертві", куди вносять тих зрадників, чию смерть підтвердили офіційні джерела.

"Чесно" закликає долучатися до наповнення реєстру. Надсилати інформацію про тих, хто допомагає окупантам або підтримує ідеї рашизму, можна на пошту [email protected], або заповнити онлайн-форму. Відомості про особу, яка надсилає інформацію про потенційного зрадника, конфіденційні та ніде не будуть оприлюднені.

Як повідомляв ІМІ, інформація про вбивство підозрюваного в державній зраді та пособництві державі-агресору народного депутата від "Слуги народу" Олексія Ковальова з'явилась у телеграм-каналах увечері 28 серпня 2022 року. Про його вбивство повідомив і радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань: "З’явилась інформація, що в Залізному Порту вбито екснардепа-зрадника Олексія Ковальова. Дані потребують уточнення, але цікаво, що про смерть свого "міністра" повідомляли й пропагандистські ЗМІ, хоча одразу видалили". Слідчий комітет Росії 29 серпня 2022 року підтвердив смерть Ковальова.

У листопаді 2022 року окупанти офіційно підтвердили загибель підозрюваного в держзраді херсонського блогера Кирила Стремоусова в ДТП.

Liked the article?
Help us be even more cool!