ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

RT France програв суд щодо зняття санкцій Євросоюзу

30.03.2022, 18:35
Фото – Getty Images / ВВС
Фото – Getty Images / ВВС

Французька філія російського пропагандистського телеканалу RT France отримала відмову в суді ЄС загальної юрисдикції щодо зупинення санкцій, накладених Радою ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву суду.

RT France звернувся до суду з вимогою скасувати санкції та спробував за прискореною процедурою домогтися відтермінування їхнього застосування.

Президент суду відкинув прохання про відтермінування як тимчасовий захід через нестачу підстав для задоволення такого рішення, зокрема обґрунтованої невідкладності. 

Зауважується, що баланс інтересів під час ухвалення цього рішення схиляється на бік Ради ЄС, оскільки її рішення мало на меті захистити країни-члени Євросоюзу від кампаній дезінформації та дестабілізації, що здійснюються через підконтрольні російській владі медіа та можуть загрожувати громадському порядку в ЄС у контексті війни РФ проти України.

"Отже, йдеться про публічні інтереси, захист європейського суспільства, і це вписується в глобальну стратегію, що має на меті якнайшвидше покласти край агресії проти України. Натомість інтереси, якими керується RT France, – становище її співробітників і фінансова стабільність", – зазначають в аргументації. 

Водночас справу вирішили за прискореною процедурою, щоб фінальне рішення щодо прохання скасувати санкції було ухвалене якнайшвидше. 

Як повідомляв ІМІ, 27 лютого президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС заборонить трансляцію на своїй території контрольованих Кремлем Russia Today і Sputnik та їхні філії.

2 березня ЄС терміново зупинив мовлення російських державних ЗМІ Sputnik і RT / Russia Today на території Євросоюзу.

Liked the article?
Help us be even more cool!