ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розслідування Суспільного "Буча 22" стало переможцем міжнародного телефестивалю "Серце Європи"

18.11.2022, 16:00
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Фільм-розслідування Суспільного “Буча 22” оголошено переможцем другого міжнародного телевізійного фестивалю “Серце Європи” в категорії “Документальне кіно”, повідомляє Суспільне

У розслідуванні йдеться про пошук журналістами військових РФ, що розстріляли сім’ю в Бучі. Завдяки свідкам журналістам вдалося роздобути докази присутності на місці розстрілу конкретного підрозділу російських військ.

Продюсерка та співавторка фільму, а також шеф-редакторка редакції розслідування Суспільного Інна Білецька зазначила, що головною метою була фіксація та дослідження доказів російських злочинів, щоб у результаті фільм став повноцінним джерелом інформації.

“Це дуже важлива нагорода для нас – як і всі нагоди, як і всі фестивалі, – бо це означає, що більше людей покажуть, що з українськими цивільними роблять росіяни. Але радіти цій чи іншим відзнакам не вдається, бо Маргарита, Матвій і Кирило мертві. Як і тисячі інших українців. Такі розслідування – це шлях до покарання росіян. Бо тепер нам замало, щоб вони просто пішли, нам важливо, щоб вони були покарані за те, що вчинили. Від путіна до наймолодшого за званням танкіста, десантника, морпіха”, – прокоментувала Білецька. 

Фестиваль, який створено для просування телевізійного контенту з Центральної та Східної Європи, відбувся у Варшаві 14–17 листопада. Організатор – польський мовник Telewizja Polska. 

Переможців обирало міжнародне журі, до складу якого ввійшли продюсери, сценаристи та телевізійні експерти – представники суспільних мовників Центральної та Східної Європи. Вони відібрали проєкти-номінанти в п'ятьох категоріях, подані мовниками, з-поміж близько 100 заявок.

Liked the article?
Help us be even more cool!