ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розробник фейкової "Дії" займається в Мінцифрі залученням молоді до цифровізації

10.11.2021, 11:53
Фото – телеграм-канал Михайла Федорова
Фото – телеграм-канал Михайла Федорова

Хлопець, затриманий за створення так званої фейкової "Дії", займається в Міністерстві цифрової трансформації проєктом, який залучатиме молодь до процесів цифровізації.

Про це в інтерв’ю “Українській правді” сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Наскільки я розумію, цей хлопець працює із соціальною рекламою і з нашим майбутнім проєктом, який залучатиме молодь до процесів цифровізації… Хакером його важко назвати, бо він не базу зламав, а просто дизайн зробив… Зараз багато людей роблять дизайн, схожий на “Дію”, і кажуть, що це фейкова “Дія”. Це як дизайнер зробить синенький сайт і скажуть, що він зробив фейковий фейсбук. Мені здається, корінь проблеми в тому, що цей хлопець не знайшов можливості реалізуватися своїм здібностям. І тому ми вирішили поєднати людину, яка є цільовою аудиторією, з проєктами, які ми хочемо запустити”, – розповів міністр.

Федоров зауважив, що провину хлопця має визначити суд. Зараз він є радником на громадських засадах в одного із заступників міністра. 

Водночас Федоров сказав, що це був єдиний випадок, коли міністерство так вчинило. “Для порушників закону, навіть найталановитіших, ця точка входу до міністерства вже не працює”, – сказав міністр.

Як повідомляв ІМІ, розробнику фейкового застосунку “Дія” запропонували стажування в Міністерстві цифрової трансформації.

Кіберполіція викрила в Запоріжжі розробника фейкового застосунку “Дія”, який створив 21-річний чоловік. З його допомогою користувачі мали змогу створювати підроблені документи.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (“Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку”) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!