ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіберполіція знайшла розробника фейкової "Дії"

27.10.2021, 12:19
Фото - Кіберполіція
Фото - Кіберполіція

Кіберполіція викрила розробника фейкового застосунку “Дія”. Його створив 21-річний чоловік, йому може загрожувати до шести років ув’язнення. 

Про це повідомляється на сайті Кіберполіції.

Як зазначає кіберполіція, програмне забезпечення фейкового застосунку повністю копіювало дизайн державного. З його допомогою користувачі мали змогу створювати підроблені документи. 

“У фейковій програмі користувачам надавалася можливість створити собі будь-який документ із представлених в офіційному програмному забезпеченні. Зокрема, користувачі могли змінити свій вік, додати будь-яке фото або підробити сертифікат про вакцинацію від Covid-19”, - повідомила кіберполіція. 

Чоловік продавав свій застосунок у месенджері за 100 гривень, а у рекламі вказував, що завдяки застосунку неповнолітні можуть безперешкодно купляти алкоголь і цигарки. 

Правоохоронці провели в оселі фігуранта обшуки та вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки. 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі. 

Наразі правоохоронці проводять заходи для блокування усіх каналів розповсюдження фейкового додатка. Також встановлюються особи, які придбали додаток для надання правової кваліфікації їхнім діям.

Liked the article?
Help us be even more cool!