ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розпочало мовлення кримськотатарське радіо "Хаят"

17.08.2017, 16:27
Фото - QHA

Сьогодні, 17 серпня, українське кримськотатарське “Радіо “Хаят” почало мовлення на материковій Україні, в Каховському районі Херсонської області на частоті 103,5 FM,  повідомляє “Громадське радіо”.

У планах - ефіри на Крим. “Хаят” у перекладі означає - “Життя”.

“Таку назву вибрано було тому, що ми - кримчани і кримські журналісти залишилися без дому. А коли до тебе у дім приходить ворог, і тобі доводиться залишити те, що тобі дорого, єдине, що тобі потрібно робити, це жити. В основі діяльності радіо філософія життя: не дивлячись ні на що, ми повинні жити, ми повинні розвиватися, ростити дітей. І з таким позивом ми будемо продовжувати свою діяльність”, - розповіла директорка радіо “Хаят” Гаяна Юксель.

За її словами, найближчим часом мовлення буде організовано на сайті інформаційного агентства “Кримські новини”. Також мовлення буде на Фейсбуці і YouTube.

“Ми робимо все для того, щоб нас було чутно не тільки там, де нам виділили частоти, а й в Києві, і в Криму, і в будь-якій точці світу. У планах у нас створення студії в Анкарі, щоб ми могли залучати до спілкування наших співвітчизників, які там проживають. Тому що в Туреччині проживає дуже велика діаспора кримських татар, які нас підтримують”, - сказала Юксель.

Також директорка радіо додала, що половина ефіру буде присвячено Криму, и мовлення буде вестися кримськотатарською та українською мовами. “Надалі буде додано інші мови - турецька та англійська, адже наша діаспора говорить цими мовами”, - зазначила Гаяна Юксель.

Втілювати у життя масштабні плани кримськотатарському радіо, допомагає Громадське радіо. Зокрема, співзасновник Громадського радіо Андрій Куликов, редакторка і ведуча Вікторія Єрмолаєва, а також технічну допомогу забезпечує Олександр Соломка.

“Нам важливо це, бо часто Крим відходить у інформаційному просторі на задній план. Це буде якісний продукт. Це важливо для нашої спільноти кримських татар”, - сказала Вікторія Єрмолаєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!