ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розгляд апеляції на арешт Вишинського відкладено через реорганізацію судів

02.10.2018, 11:05

Розгляд скарги в Апеляційному суді Херсонської області захисту керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського на продовження йому терміну тримання під вартою до 4 листопада відкладається на невизначений термін через реорганізацію судів. Про це сказав його адвокат Андрій Доманський, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“У всій Україні ліквідовано апеляційні суди, новий суд тільки створюється, коли буде наступне засідання, на жаль, ніхто не знає. Тому на сьогодні сказати, чи буде взагалі засідання до наступного продовження терміну, мені складно”, - сказав Доманський 2 жовтня.

21 грудня 2017 року Вища рада правосуддя погодилася з проектами указу Президента України, які передбачають ліквідацію 142 місцевих судів і створення замість них 74 окружних.

Як повідомляв ІМІ, 26 вересня Апеляційний суд Херсонської області відклав розгляд апеляції у справі обвинуваченого в державній зраді голови “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського на 2 жовтня. Розгляд справи перенесли через те, що Вишинського не доставили на засідання.

6 вересня Херсонський міський суд залишив під арештом обвинуваченого в державній зраді керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського ще на 60 діб, продовживши утримання під вартою до 4 листопада. Сторона захисту подала апеляційну скаргу на продовження строку арешту Вишинському.

15 травня зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувались країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі “РІА Новини Україна” та затримала керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського.

15 травня заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що СБУ проводить п’ять санкціонованих обшуків у справі “РІА Новини Україна” через наявну оперативну інформацію про цілеспрямовану діяльність Росії на проведення підривної інформаційної діяльності проти України.

Вишинський отримав завдання про проведення підривних інформаційних акцій в Криму, а пізніше – про підтримку “ДНР” та “ЛНР”. У нього були знайдені державна нагорода РФ “За повернення Криму” та російський паспорт.

15 травня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження, відкрите за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!