ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РосЗМІ: Пропагандистська ВДТРК зазнала хакерської атаки, не працює онлайн-мовлення

Пропагандистська Всеросійська державна телевізійна та радіомовна компанія (ВДТРК) зазнала потужної хакерської атаки. Призупинено мовлення каналів “Росія1” та “Росія 24”, повідомляє “Новая газета Европа”.

Онлайн-мовлення та внутрішні сервіси компанії перестали працювати. За попередньою інформацією, кібератака сталась о 6 ранку, і в результаті були втрачені всі дані на серверах, включно з резервними копіями. Компанія працює над відновленням зв’язку та сервісів у надзвичайному режимі.

Як повідомляє “Настоящее время”, на сайті ВДТРК у разі спроби під'єднатися до трансляції будь-якого каналу відображається помилка 503 “Сервіс тимчасово недоступний”. Водночас зазначається, що цифрове мовлення на телевізорі працює в штатному режимі.

ВДТРК намагається відновити інтернет-з’єднання та телефонний зв’язок, однак компанія офіційно не коментувала причини інциденту.

“Медиазона” з посиланням на журналіста Олександра Плющева повідомляє, що в новинному комплексі “Росія-1” на Ямському полі “вийшов з ладу центральний контролер і всі сервери”. 

До медіахолдингу ВДТРК входять російські федеральні телеканали “Росія 1”, “Росія 24”, “РТР-Планета”, “Росія Культура”, а також понад 80 регіональних телерадіокомпаній, що ведуть мовлення в усіх регіонах РФ. Крім того, холдинг охоплює радіостанції “Радіо Росіх”, “Маяк”, “Культура”, “Вісті ФМ” та “Юність”.

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2024 року Кіберрозвідка України провела масштабні атаки на російські телекомунікаційні та інформаційні ресурси. Внаслідок цих атак у прайм-тайм на кількох російських телеканалах показали відео про війну в Україні, зокрема на “Первоуральськ ТВ”, “Євразія 360” та інших. 

Liked the article?
Help us be even more cool!