ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росмедіа найчастіше зображують нацменшини представниками криміналітету – дослідження ІМІ

28.12.2023, 17:00
Яна Машкова

Майже половина згадок про національні меншини в російських медіа має негативне забарвлення. Пропагандисти найчастіше зображують представників нацменшин як зловмисників, грабіжників чи шахраїв. 

Такими є результати дослідження ІМІ.

Експерти ІМІ дослідили, що значно менше згадок про те, що представники нацменшин є постраждалими в ДТП або від нещасних випадків. У контексті криміналу лідерами серед представників нацменшин за кількістю згадок є дагестанці. 

“Насправді акцентувати в кримінальних новинах на національності не є обов'язковим та інформативним. Оскільки це є посиленням стереотипу та мовою ворожнечі щодо певного етносу. Помітно, що пропагандисти намагаються сепаруватися від нацменшин у кримінальній хроніці. В таких випадках пропагандисти не пишуть про героїв, що вони росіяни, а обов'язково зазначають їхню належність до певного етносу”, – коментує медіааналітикиня Яна Машкова.

Детально з дослідженням можна ознайомитися за посиланням

Моніторинг здійснювався в 10 найпопулярніших російських онлайн-медіа за рейтингом Liveinternet: “Комсомольская правда”, “Известия”, РИА Новости, Lenta.Ru, РБК, “Аргументы и факты”, Газета.Ru, “Московский комсомолец”, NEWS.ru, “Российская газета”. Дослідження проведено за період від 1 січня до 15 грудня 2023 року включно.

Liked the article?
Help us be even more cool!