ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роскомнагляд вимагає від “Полтавської хвилі” видалити новину про рецепт “коктейлю Молотова”

12.09.2022, 11:17

Видання “Полтавська хвиля” отримало 9 вересня листа від Роскомнагляду з вимогою видалити новину “Як спалити окупанта: рецепт “коктейлю Молотова”. У разі невидалення доступ до сайту в Росії буде обмежений. 

Про це повідомив головред “Полтавської хвилі” Віталій Улибін на своїй фейсбук-сторінці.

“Роскомнадзору не сподобалася наша відповідь на попереднє повідомлення, тож “Полтавську хвилю” заблокували на території росії. Ну нам, сосбно, додати нічого, хіба ще на общєпонятном трохи))) Дякую, дуже дякую. Не знаю, чи є краща нагорода для ЗМІ”, – написав він.

В коментарі представниці ІМІ Віталій Улибін вважає, що їхня редакція робить важливе для України, якщо так реагує російська влада. 

“Відреагували як і минулого разу, коли нам висували “останнє попередження” - відправили вслід за російським кораблем. Нам абсолютно однаково, які рішення приймають окупанти. Прикро, звісно, за росіян, яким обрізають можливість, читати і дивитись альтернативні новини і дедалі більше заганяють у вигадану стерильну реальність. Однак, інформація — це про вибір. Ми бачимо по статистиці, що нас активно читають в Росії. Якщо комусь важливе те, чим ми займаємось, вони читатимуть і в обхід обмежень, через VPN, наприклад, або в телеграмі. Нас тішить той факт, що ми “заслужили” таку прискіпливу увагу пропагандистів, отже ми робимо щось дійсно корисне для нашої країни, що не корелює з тоталітарним режимом ерефії. Тож, будемо й надалі намагатись об'єктивно висвітлювати перебіг війни, збирати свідчення воєнних злочинів та доносити це світові”, - розповів він.

Нагадаємо, видання “Полтавська хвиля” отримало 27 липня 2022 року листа від Роскомнагляду з вимогою видалити новину з інструкцією виготовлення “коктейлю Молотова”, і повідомлялося про обмеження доступу до ресурсу на території Росії. У відповідь редакція надіслала картинку, в якій вимоги РФ "послали за курсом російського корабля".

Liked the article?
Help us be even more cool!